11 Aralık 2018

Gökçebey Ilçe  Devlet Hastanesi

Hastanemiz 21.05.2002 tarihinde Kütüphane binasi olarak Il Özel Idaresince ödenegi karsilamak üzere yapimina baslanmis olup 28.09.2006 tarihinde tek blok bitirilmistir. Gökçebey Saglik Merkezine dönüstürülmek üzere 15.05.2007 tarihinde ek bina yapilmaya baslanmis olup 28.11.2007 tarihinde iki blok olarak yapimi tamamlanmistir. T.C. Saglik Bakanligi Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlügünün 02.05.2008 tarih ve 15582 sayili onaylari ile 10 yatakli Entegre Ilçe Hastanesi olarak 18.07.2008 tarihinde hizmet vermeye baslamistir.

HASTANEMIZIN BINA DURUMU

Ön cepheden bakildiginda iki blok halinde, her blokta 3 kat bulunup iki blok birlesik sekilde yapilmistir. Çevresi kismen betonarme sekilde kapali olup, ön kisimda yaklasik 15 araçlik park alani bulunmaktadir. Hastanemizin bahçesi yesil alan ve agaçlarla kaplidir. Yüz ölçümü 2214 m2, toplam kapali alan ise 2740 m2 dir.

SOL BLOK

Giris Kat: Aile Hekimligi ve Dis Poliklinigi2, Laboratuar, Röntgen ve bulunmaktadir.

1.Kat: 10 yatakli servisimiz bulunmaktadir.

2.Kat: Idare Kati olarak kullanilmaktadir. Bashekim, Hastane Müdürü, Bashemsire, Personel Özlük Birimi. Satin Alma Birimi ve Gelir Tahakkuk bulunmaktadir.

SAG BLOK

Giris Kat: Hasta Kayit,Vezne,Hasta Yatis, Santral, Acil Servisimiz ve 1.Basamak Saglik Hizmetlerinin yürütüldügü Asi Odasi bulunmaktadir.

1.Kat: Dis Poliklinigi, Aile Hekimleri , Genel Poliklinikler, Bilgi-Islem ve Emzirme Odasi  bulunmaktadir.

2.Kat: Yemekhane ve Arsiv bulunmaktadir.

SERVISLERIMIZ

a-) Acil Servis ve Hizmetlerimiz

Acil Servisimizde Toplam 5 Pratisyen Hekim, 5 ATT, 3 Toplum Sagligi Teknisyeni, 4 Hemsire ile 24 saat kesintisiz hizmet vermektedir. Acil Servisimizde Hasta Muayene Odasi, 4 yatakli hasta gözlem odasi, enjeksiyon, pansuman ve küçük cerrahi girisimlerin yapildigi Müdahale Odasi ve Yeniden Canlandirma Odasi bulunmaktadir. Acil Servisimizde hasta muayenesi, enjeksiyon, EKG ve pansuman yapilmaktadir.

b-) Poliklinikler ve Hizmetlerimiz

1 tane Dahiliye Poliklinigi, 1 tane Aile Hekimligi Poliklinigi, 1 tane Genel Poliklinigi ve 2 tane Dis Poliklinigi bulunmaktadir. Polikliniklerimizde mesai saatleri içerisinde yetiskin ve çocuk muayenesi, aile planlamasi hizmetleri, danismanlik hizmetleri verilmektedir. Dis Polikliniklerimizde mesai saatleri içerisinde agiz dis sagligi hizmeti verilmektedir.

c-) Laboratuar

Hastanemizde 4 tane laboratuar teknisyeni görev yapmaktadir. Kan Sayimi, idrar ve gaita tetkikleri yapilmaktadir.

d-) Radyoloji

Hastanemizde radyoloji hizmeti 3 tane röntgen teknisyeni ile yürütülmektedir. 500 mA tek tüp tek yüzer masali yüksek frekansli akciger statifli röntgen cihazi bulunmaktadir.

e-) Yatakli Servis

Hastanemizde 10 yatakli servis bulunmaktadir. Her odada 2 yatak olup odalarimiz standart odalardir. Merkezi oksijen sistemi tüm odalarimizda bulunmaktadir.

f-) 1.Basamak Hizmetleri

Hastanemizde asi, gebe tespiti, gebe muayenesi, bebek tespit ve takipleri, aile planlamasi ve danismanlik, RIA takilmasi hizmetleri yapilmaktadir. 1. Basamak görevli personeli düzenli olarak mobil hizmet vermektedir.

g-) Eczane

Hastanemizde kadrolu eczaci olmadigi için Saglik Memuru  ve sirket elemanlari tarafindan tibbi sarf malzeme ve ilaçlarin depolanarak dagitilmasi görevini yapmaktadirlar.

h-) Diger Hizmetler

1-    Temizlik Hizmetleri:
Hastanemizde çalisan kadrolu 12 hizmetli personelle temizlik hizmetleri yapilmaktadir.

2-    Yemek Pisirme ve Dagitim Hizmetleri:
Hastalarimiz ve hastane personeline verilen yemek hizmeti hastanemizde mutfak olmadigi için özel bir firma tarafindan hizmet alimi seklinde saglanmaktadir.

3-    Otomasyon Hizmetleri:
Hastanemizde otomasyon hizmeti bulunmakta olup, 8 personelle hizmet yürütülmektedir.

4-    Tasima Hizmetleri:
1992 model Ford marka 06 ELR 14 plakali minibüs ve Saglik Grup Baskanligina ait 2 araçla yürütülmektedir.

POLIKLINIK ve SERVIS HIZMETLERIMIZ

Acil Poliklinigi